4 februari Wereldkankerdag

4 februari Wereldkankerdag

Krachtenbundelen

Op zaterdag 4 februari 2023 hebben we met 3 ondernemers uit de Weere de handen ineen geslagen. Wereldkankerdag, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en wat hier allemaal bij komt kijken. 

Wat wij wilde doen, is mensen die kanker hebben laten ervaren welke aanrakingen er nog meer zijn naast de harde, noodzakelijke, medische handelingen. Aandacht, zorg, ontspanning dat is wat wij wilde geven. 

De behandeling van kanker is intens. Chemo, bestraling, operaties, hormoontherapie er gebeurt zoveel, wat ervoor kan zorgen dat zowel lichamelijk als geestelijk diverse sporen worden nagelaten. Er onstaat mogelijk stress, angst, spanning, onzekerheid. Op een andere manier een aanraking krijgen kan dan veel verlichting geven en voor meer rust in een lijf zorgen. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze diensten te gaan aanbieden, zonder hier iets voor terug te willen. Een massage van de rug/nek/schouders, massage van de armen/handen en het hoofd, het lakken van de nagels of je laten opmaken. Er was veel mogelijk op deze dag. 

De dag was vol en dat voelde dubbel. Aan de ene kant heel mooi dat we zoveel mensen mochten ontvangen en aan de andere kant ook zo heftig om te merken dat het echt zo nodig is wat we deden. Elke klant had zijn of haar eigen verhaal. Er ontstonden mooie gesprekken aan de koffietafel tussen lotgenoten. Iedereen was dankbaar.

Vanuit Café het Centrum in de Weere waren heerlijke zoete versnaperingen gesponsord, dank daarvoor. 

By Wonder, www.bywonder.nl heeft hele mooie knuffelhartjes gesponsord onder het mom 'een hart onder de riem'. Hier onstond iets moois. Eén van de gasten vertelde dat dit een heel mooi kussentje is voor mensen die borstkanker hebben gehad en geopereerd zijn. Door de vorm van het kussentje is deze heel goed te gebruiken om druk te geven tegen het operatiegebied wanneer je het kussentje onder je oksel stopt.

Onze eerste klant van de dag had tulpen meegenomen, die wij konden uitdelen aan alle klanten die nog komen zouden.

En dan als laatste nog de kaarten/stenen actie van Ria van Diepen uit Opmeer. Zij zamelt geld in voor Thys. Hij werkt in het Dijklander ziekenhuis in Hoorn en gaat deze zomer 1000km fietsen om geld in te zamelen voor stichting Bretels. Deze stichting ondersteunt gezinnen die 1 of beide ouders gaan verliezen/zijn verloren. De kaarten en stenen van Ria hebben wij tijdens onze dag te koop aangeboden in de salon. Dit heeft ruim €70 opgebracht. 

Als ik terug kijk was het een hele mooie, waardevolle en intense dag. Een dag waarop we van alles hebben gegeven en heel veel dankbaarheid en geluk hebben terug gekregen. En daar, daar deed ik het voor!

De andere ondernemers die mee hebben gedaan zijn:

Massagepraktijk Mariska Bankras

Studio Anouk anna Maria