Blog

Voor degene die mij al een tijdje volgen is vast duidelijk geworden dat ik het afgelopen jaar een andere koers aan het varen ben binnen de salon. Een richting op waar ik mij helemaal happy bij voel, een richting die naar mijn idee ook nodig is. Waarom? Ik hoor en zie om mij heen steeds meer mensen die allerlei klachten hebben en hier niet tot nauwelijks vanaf komen. Leer er maar mee leven is de conclusie! Het is toch typisch dat er steeds meer klachten en rarigheden optreden?

 

Zelf heb ik het ook gemerkt, door een virus in mijn maag-/darmstelsel ben ik gewoon 3 jaar!! 3 jaar! aan het klungelen geweest. Ik moet zelfs zeggen dat ik nog steeds niet 100% de oude ben en de vraag is überhaupt of dit ook nog wel gaat gebeuren. Naast dat dit fysiek zo zijn sporen heeft nagelaten, heeft het ook mentaal flinke invloed. Ik heb enorm lang niet op mijn lijf kunnen vertrouwen. In de ochtend kon ik redelijk fit opstaan en mijn dag starten, maar 2 uur later kon ik beroerd zijn en niet meer instaat zijn om te werken. Naast dat ik veel kilo’s ben verloren, is dus ook de mentale veerkracht afgenomen. Ook heb ik weinig behoefte aan naar bed te gaan/te gaan slapen, omdat ik zoveel nachten ziek op de bank heb gezeten. Mijn hoofd heeft een bepaalde associatie gemaakt waardoor mijn lijf uiteindelijk een andere behoefte heeft gekregen. Langzaamaan verbetert dit gelukkig wel.

 

Ik ben in contact gekomen, via de Oersterk Academy waar ik level 1 heb gehaald, met iemand die mij zo goed heeft geadviseerd. Ze zijn met mij mijn hele verhaal langs gegaan om te kijken wat de trigger is geweest van mijn vele ziek zijn. Ook heb ik diverse supplementen gebruikt om mijn lijf weer meer op de rit te krijgen. Wauw wat een verademing, ik kan weer eten zonder dat ik gelijk beroerd word! Dit alles heeft mij zo doen beseffen dat een gezonde binnenkant van de mens de basis is voor een fijn en gelukkig leven.

 

In december start de opleiding transformational Cupping. Een opleiding waarbij ik niet alleen ga leren cuppen, maar waarbij heel veel elementen behandeld gaan komen: Detoxen, Oosterse geneeskunst, manuele therapie, voedingsleer etc. Zo’n mooie aanvulling op wat ik nu doe.

 

Bijna 1 jaar geleden heb ik de stap genomen om de zorg uit te gaan. Mijn baan als ergotherapeut heb ik opgezegd en ben mij volledig gaan focussen op de salon. Mijn plek waar ik de koers kan varen die ik graag wil. Een koers waarbij ik mensen kan helpen en begeleiden. Met het aanbieden van Bioslimming, transformational cupping en suppletie zie je toch mijn zorghart weer naar boven komen.

 

Mensen vragen aan mij: Ga je dan helemaal geen gezichtsbehandelingen en massages meer geven? Daar kan ik heel kort op antwoorden: Dit blijf ik zeker nog aanbieden. Waarom? Omdat vermindering van stress en spanning zorgt voor betere en intensere resultaten. Deze ontspanning kan ik bij mensen bereiken door het inzetten van de gezichtsbehandelingen en massages. Blijf je dus welkom voelen als dat de behandelingen zijn waar je voor wilt komen.

 

Zoals ik eerder schreef ben ik nog niet 100% de oude, maar als ik daar langer over nadenken besef ik ook dat ik, als ik dit niet had meegemaakt, nooit terecht was gekomen waar ik nu ben. Dan was ik nog in loondienst geweest en had ik mijn salon nooit kunnen uitbouwen tot waar ik nu al ben! Dingen gebeuren met een reden zullen we maar zeggen…

Krachtenbundelen

Op zaterdag 4 februari 2023 hebben we met 3 ondernemers uit de Weere de handen ineen geslagen. Wereldkankerdag, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de ziekte kanker en wat hier allemaal bij komt kijken. 

Wat wij wilde doen, is mensen die kanker hebben laten ervaren welke aanrakingen er nog meer zijn naast de harde, noodzakelijke, medische handelingen. Aandacht, zorg, ontspanning dat is wat wij wilde geven. 

De behandeling van kanker is intens. Chemo, bestraling, operaties, hormoontherapie er gebeurt zoveel, wat ervoor kan zorgen dat zowel lichamelijk als geestelijk diverse sporen worden nagelaten. Er onstaat mogelijk stress, angst, spanning, onzekerheid. Op een andere manier een aanraking krijgen kan dan veel verlichting geven en voor meer rust in een lijf zorgen. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze diensten te gaan aanbieden, zonder hier iets voor terug te willen. Een massage van de rug/nek/schouders, massage van de armen/handen en het hoofd, het lakken van de nagels of je laten opmaken. Er was veel mogelijk op deze dag. 

De dag was vol en dat voelde dubbel. Aan de ene kant heel mooi dat we zoveel mensen mochten ontvangen en aan de andere kant ook zo heftig om te merken dat het echt zo nodig is wat we deden. Elke klant had zijn of haar eigen verhaal. Er ontstonden mooie gesprekken aan de koffietafel tussen lotgenoten. Iedereen was dankbaar.

Vanuit Café het Centrum in de Weere waren heerlijke zoete versnaperingen gesponsord, dank daarvoor. 

By Wonder, www.bywonder.nl heeft hele mooie knuffelhartjes gesponsord onder het mom 'een hart onder de riem'. Hier onstond iets moois. Eén van de gasten vertelde dat dit een heel mooi kussentje is voor mensen die borstkanker hebben gehad en geopereerd zijn. Door de vorm van het kussentje is deze heel goed te gebruiken om druk te geven tegen het operatiegebied wanneer je het kussentje onder je oksel stopt.

Onze eerste klant van de dag had tulpen meegenomen, die wij konden uitdelen aan alle klanten die nog komen zouden.

En dan als laatste nog de kaarten/stenen actie van Ria van Diepen uit Opmeer. Zij zamelt geld in voor Thys. Hij werkt in het Dijklander ziekenhuis in Hoorn en gaat deze zomer 1000km fietsen om geld in te zamelen voor stichting Bretels. Deze stichting ondersteunt gezinnen die 1 of beide ouders gaan verliezen/zijn verloren. De kaarten en stenen van Ria hebben wij tijdens onze dag te koop aangeboden in de salon. Dit heeft ruim €70 opgebracht. 

Als ik terug kijk was het een hele mooie, waardevolle en intense dag. Een dag waarop we van alles hebben gegeven en heel veel dankbaarheid en geluk hebben terug gekregen. En daar, daar deed ik het voor!

De andere ondernemers die mee hebben gedaan zijn:

Massagepraktijk Mariska Bankras

Studio Anouk anna Maria