Verzorgingsroutine aanpassen aan het seizoen

Verzorgingsroutine aanpassen aan het seizoen

Pas je routine aan

Elk seizoen van het jaar vraagt om een aanpassing in je verzorgingsroutine. Wanneer een seizoen verandert veranderen ook de omstandigheden. In de zomer is het warmer en vochtiger en in de winter is het kouder buiten en is de luchtvochtigheid lager (zeker binnen). Om ervoor te zorgen dat jouw huid zich comfortabel blijft voelen en prettig aan blijft voelen is het raadzaam om je verzorgingsroutine aan te passen aan het seizoen.

Je kan een aantal simpele acties inzetten om je routine zodanig aan te passen dat het gelijk een gunstig effect heeft op je huid. Voor de winter geef ik je graag onderstaande tips.

1. Douche niet te warm en was je gezicht met lauwwarm water. Heel heet water droogt de huid snel uit. 

2. Kies een passende reiniging die jouw huid niet uitdroogt. Tips nodig? Neem gerust contact op. 

3. Breng wekelijks een vochtinbrengend masker aan. Een kleimasker kan de  huid uitdrogen, dus laat die even staan in de winter. 

4. Kies een wat vollere crème dan je in de zomer gebruikt. 

5. Als je huid schilferig is is het raadzaam je huid af en toe te ontdoen van de huidcellen die op de bovenste huidlaag liggen. Kies voor een product dat de huid niet beschadigd, kies bv. voor een enzymatische peeling (verkrijgbaar in de salon). Sommige mensen zijn geneigd de huid meerdere malen per week te scrubben met een product waar een korrel in zit. Dit raad ik af omdat dit de huid kan beschadigen. Door het gebruik van de enzymatische peeling wordt de huid weer beter toegankelijk voor de producten die je daarna aanbrengt.

6. Gebruik een serum voordat je je crème aanbrengt. Een serum heeft een kleinere molecule dan een crème en heeft een hogere concentratie van werkstoffen. Hierdoor dringt het product dieper de huid in en heeft een groter effect door die hoge werkstoffen. Samen met de crème behaal je dus optimaal resultaat. 

7. Wat vaak vergeten wordt in de winter is het  gebruiken van een zonnebrandcrème. In de winter is de zon ook schadelijk voor je huid en zorgt ook dan voor huidveroudering. Smeer dus, ook in de winter, een SPF.